Centramatic balanseringsringar
Snabbt och dynamiskt balanseringssystem. Ökar däckens livslängd och förarens komfort.

När ett däck träffar vägen och trycks ihop uppstår alltid viss obalans, oavsett hur väl balanserat hjulet var innan montering. Däcket är i praktiken inte runt längre och slits snabbare än om det hela tiden kunde vara perfekt balanserat!

CENTRAMATIC™ är ett snabbt och exakt dynamiskt balanseringssystem som hela tiden korrigerar för däckets rörelse och vägens ojämnheter. Däcklivslängden ökar och vibrationer minimeras.

CENTRAMATIC Balancing System består av en skiva som monteras på hjulaxeln med hjälp av de vanliga hjulmuttrarna. I skivans ytterkant sitter ett cirkelformat rör som innehåller tusentals små balanseringskulor och fritt flytande syntetisk hydraulolja. Genom att balanseringskulorna hela tiden automatiskt ”letar upp” och därmed kontinuerligt kompenserar för obalans i hela hjulaxeln uppnås en rad stora fördelar:

  • Inget behov av balanseringsvikter eller balanseringspulver!
  • Bättre köregenskaper och bättre komfort genom minskade vibrationer i fordonet!
  • Minskad miljöpåverkan genom minskat däckslitage.
  • Inget behov speciella verktyg, maskiner eller doseringsanvisningar, bara skruva på och kör!
  • En CENTRAMATIC-ring balanserar perfekt i miljontals kilometer. Vi har fått in exemplar med över två miljoner kilometer i körsträcka, fortfarande i full funktion!
  • CENTRAMATIC-ringarna kan monteras av och på hur många gånger som helst och samma ringar kan användas på bil efter bil. Lägsta livslängdskostnaden oavsett om man jämför med vikter, pulver eller att inte balansera alls!
Mer info på http://www.centramatic.com